Blog

BPA - mentes...Mit jelent?

Finibus Bonorum
2021.04.26 12:47
BPA - mentes...Mit jelent?

A BPA (biszfenol-A) egy olyan vegyi anyag, amelyet az 1950-es évek óta sok háztatási eszköz gyártása során felhasználnak, beleértve a műanyag italpalackokat és higiéniai termékeket. Napjainkban a BPA-tartalmú műanyagokat általában élelmiszer tartályok, üdítős és vizes palackok, cumisüvegek gyártására használják.

Számos szakértő állítja, hogy a BPA káros : a szervezetbe kerülés azért lehetséges, mert a BPA-t tartalmazó termékek elkészültekor nem minden BPA épül bele magába a termékbe. Ez pedig lehetővé teszi, hogy összekeveredjenek a konténerekbe elhelyezett ételekkel és italokkal, melyek elfogyasztásával a BPA is bekerül a szervezetünkbe.

Ezért az elmúlt évtizedben nagyon sok élelmiszeripari szereplő lecserélte a BPA vegyületet más tartós műanyag alapanyagra, ilyen helyettestő pl az Eastman Tritán, amely nem ártalmas, ugyanakkor tartósnak bizonyult. Így a BPA-mentes Eastman tritanból készült kulacsok jelenlegi tudásunk alapján veszélytelenek. 

Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.